Skip to content
» Startsidan Nyheter
Styrelsen informerar september 2017
Skrivet av Ingegerd Lindström

Vi diskuterade en del om fortsättningen av skötseln av Mickogården och beslöt att anlita Aare Kalm som "gårdskarl". Hans uppgift blir då att se till fastigheten över vintern, klippa gräs och sådana sysslor som är löpande på gården. Aare är bror till Ülo Kalm och känd av oss genom de resor vi har gjort med hans buss. Han är en händig man som vi dessutom litar på till hundra procent. Vi är mycket glada åt att han åtagit sig detta jobb.

Vi fick också en genomgång av flytten till Estniska huset i Stockholm. Senast den sista november skall vi vara ute från lokalen på Roslagsgatan och man har redan börjat packa ner saker. Men ännu är inte lokalen i Estniska huset färdigrenoverad så vi får vänta ännu ett tag. Den nya lokalen kommer att bli betydligt mindre och det blir ett problem med förvaringen av alla föremål som finns på Roslagsgatan. Till och med vårat lilla förråd kan det bli svårt att få rum med. Men samtidigt är det positivt att vi flyttar in där de andra baltiska föreningarna finns. För framtiden kan det vara av stor vikt att samla alla baltiska föreningar under ett tak.

I oktober är det kommunval i Estland och då sker också sammanslagningen av de små kommunerna till större kommuner. Vallistan denna gång innehåller 104 namn medan antalet platser i kommunfullmäktige endast är 25 så det kan bli intressant att se hur fördelningen av de olika nuvarande kommunernas representanter blir. Några konkreta besked över hur det kommer att fungera i framtiden med storkommun har vi inte sett och det verkar som innevånarna i Nuckö kommun inte heller vet något om detta. Vi får avvakta och se.

Vi fick också en rapport om årets Hembygdsdag som denna gång hölls i Sollentuna tillsammans med de andra baltiska staterna. Det var mycket folk där och trevlig underhållning.

Nästa styrelsemöte har vi den 9 oktober och efter det kommer Höstmötet i Eskilstuna.

Väl mött där!