Skip to content
» Startsidan
Bilturer i Rickul/Nuckö på den egna datorn
Skrivet av Göte Brunberg

För att använda tjänsten, gå till Google Maps. Skriv in data i sökfältet för den plats i området, där du vill börja bilturen, och klicka på Sök-knappen. Då visas en karta med en markör på den sökta platsen. Klicka på "mer" och välj "Street View". Då visas en bild från den valda platsen. (Om det inte visas någon bild har du kanske inte programmet Adobe Flash installerat på datorn.)

Genom att klicka på någon av följande länkar kommer du direkt till en startpunkt: Birkas Derhamn Enby Gambyn Harga Hosby Höbring Roslep Spithamn Österby

Du kan nu rotera runt den valda platsen genom att antingen använda pilarna längst upp till vänster i bilden eller trycka ned vänster musknapp och "dra" i bilden. Genom att klicka på pilarna kan du förflytta dig framåt eller bakåt på vägen. För att förflytta sig längre sträckor är det mest praktiskt att använda sig av kartan längst ned till höger (det är lämpligt att förstora den genom att klicka på förstoringspilen). Ställ markören på "gubben" och dra i den med vänster musknapp nedtryckt. Då visas med blått de vägar som man kan följa från platsen. Under symbolen visas en streckad cirkel som ändras till en pil när "bilen ligger på vägen".

Observera att det finns platser i området som är sökbara i Google Maps, men som inte kan användas som startpunkt i Street View (tjänsten visas inte när man väljer "mer"). Du måste då välja en annan plats som startpunkt och därifrån förflytta dig till den önskade startpunkten.